NOS + SAMSUNG
Tour de France

UI en Visueel Design

Tijdens mijn eerste stage bij TWCApps heb ik mogen werken aan een nieuwe app voor Samsung. De app laat wielren fans hun favoriete renners aan een dock toevoegen en realtime data bekijken over de Tour de France.

CONCEPT

In de sportzomer van 2016 wilde Samsung een nieuwe functie lanceren samen met NOS. Door Samsung Smart View kunnen gebruikers live data streamen recht op hun beeldscherm.

TWCApps en NOS hadden daarom bedacht om een app te maken waarbij je je favoriete Tour de France renners data kan streamen. Live tijdens de wedstrijd. De data kan laten zien in real-time waar de renners in het klassement staan voor de verschillende truien.

MULTIPLE SCREEN CHALLENGE

De app zou gemaakt gaan worden voor SmartTV en mobiel (Android en IOS). Dit was een uitdaging omdat we niet de kijker willen afleiden van de Tour. De oplossing is dat je drie favorieten kan toevoegen in je dock op je telefoon. Van deze drie renners zie je een korte samenvatting van de informatie. Wil je meer informatie? Tap op de renner en het scherm zal vergroten en je meer details geven. Toch gewoon verder de Tour kijken? Dit kan je ook in een tap oplossen.

MOBILE